Take Away

28/06/2020 - 15:46

Take Away

Veel horecazaken zijn verplicht geweest om over te schakelen op take-away. De meesten hadden het direkt begrepen hoe ze in deze netelige situatie verder moesten. Er werd snel een strategie uitgedokterd voor enkele weken, uiteindelijk werden het enkele maanden. De privésector, van kleine restauranthouder tot grote bedrijven, heeft ondernemend en snel gereageerd op de uitzonderlijke omstandigheden.
Restaurants en eethuizen hebben hier het voordeel ingezien en bieden nu nog steeds afhaalmaaltijden aan. Ze kunnen minder zitplaatsen aanbieden dus krijgen ze zo de mogelijkheid om hun 'verlies' wat goedmaken. Alsook hun personeel behouden want als je minder klanten over de vloer krijgt, dan moet je ook minder personeel in dienst hebben. Dus vallen er ontslagen.

En dat is het laatste wat je wilt doen natuurlijk.

Tijdens deze periode hebben veel horeca uitbaters hun zaak onderworpen aan een grondige analyse. Misschien niet altijd op papier maar toch zeker in hun hoofd. Er was immers tijd om stil te staan tijdens deze intense periode. De vraag die op nummer 1 stond was natuurlijk : hoe komen we hier na deze corona periode uit? Gaat alles nog hetzelfde zijn? Ga ik nog kunnen open doen? Hoe zal mijn bankrekening er uit zien? Hoe groot is het verlies? Wat als ... Met al deze vragen (en nog veel meer) zijn horeca uitbaters bezig geweest en nog steeds mee bezig.

Ze zijn gaan zoeken naar antwoorden op hun vragen, via internet, sociale media maar ook via organisaties die zich bezig houden met ondernemers die daar nood aan hebben. En moet zeggen, het heeft geholpen. Investeringen werden uitgesteld, de overgang naar het nieuwe werken ging vlotter dan verwacht, digitaliseren werd ingevoerd en nog veel meer.

Deze crisis heeft heeft heel de wereld in zijn ban . Niemand is er aan ontsnapt. Het was nu de moment om te laten zien wat #tousensemble betekent

Take away heeft dus geholpen maar begeleiding helpt ook. De living van de samenleving begint terug zijn ritme te krijgen.

Een analyse laten uitvoeren van je onderneming is zeker de investering waard!!

Optimaliseren van je zaak leidt tot een meer efficiëntere en rendabele werking

Voor meer info : patricia@horecaoptima.be