Ondernemen in tijden van corona

28/03/2020 - 08:28

Tips in tijden van corona

Ons leven heeft een hele andere wending genomen, voor velen een hele aanpassing en voor sommigen een verzuchting, vele dingen worden geannuleerd, alsook in de eventsector Geen feestjes meer, geen meetings, niks meer te organiseren, het ligt stil. Ik was dan ook in het begin van dit allemaal te promoten en op te starten, maar er kwam ook bij een abrupt einde aan.

Als plan A niet meer dient, dan schakelen we over naar plan B.

Vele collega ondernemers halen het beste van zichzelf naar boven en bedenken een manier om toch verkoop te genereren. Ze bedenken nieuwe dingen en verschieten ze dikwijls van zichzelf dat het in feite nog niet zo moeilijk is om uit hun comfortzone te komen. Maar dat noemt dan ook ondernemen.

Ook voor eventplanners zoals ik, die alle feestjes, recepties enz ziet verdwijnen zoals sneeuw voor de zon, is het nu alle hens aan dek.

Sinds het grote nieuws dat alle horeca moest sluiten in Belgie had ik er mij bij neergelegd dat het dan zo maar moet zijn, maar nu ze deze periode verlengd hebben met twee weken, die waarschijnlijk nog eens zal verlengd worden, is het tijd om zelf creatief te zijn. Ondertussen al verschillende ondernemers kunnen verder helpen met de info die ik zelf heb maar nu is het mijn beurt om in actie te schieten.

Ik heb ondertussen mijn truukendoos bovengehaald.

Alhoewel ik nog aan het denken ben hoe ik dit ga aanpakken ga ik alleszins starten met het geven van tips. En dan zien we wel verder; Maar bij de pakken blijven zitten is niks voor mij. We maken van de nood een deugd